Przyjęcia i imprezy okolicznościowe Wrocław
Wiemy, że na przygotowanie idealnego przyjęcia ma wpływ każdy szczegół. Z jednakową starannością podchodzimy do uroczystej kolacji urodzinowej, jak i hucznego wesela czy innej imprezy okolicznościowej dla kilkuset osób. Dbamy o to, aby wystrój sali, aranżacja stołów, przygotowane przez nas potrawy, jak i obsługa były zawsze na najwyższym poziomie.
Świadczymy usługi cateringowe podczas Chrztów, Komunii, Wesel, Jubileuszy, Wigilii, Urodzin czy Imienin. Zapewniamy, że przygotowane przez nas przyjęcia i imprezy okolicznościowe będą niezapomnianym czasem, wspominanym z uśmiechem na ustach. Cieszymy się, że możemy pomóc w organizacji najważniejszych wydarzeń w Państwa życiu.
Dysponujemy dwoma lokalami w centrum Wrocławia przystosowanymi do różnorodnych potrzeb Gości:
Usytuowana w centrum Wrocławia Kawiarnia Akademii Sztuk Pięknych, zapewnia kameralną atmosferę w artystycznym otoczeniu.
Znajdująca się w Instytucie Informatyki przy Uniwersytecie Wrocławskim Restauracja Plastyczna zachwyci Państwa klimatycznym widokiem na Odrę.
Istnieje również możliwość wynajęcia jednej z dwóch przestronnych sal, znajdujących się w centralnej części Wrocławia. Pierwsza sale znajduje się we wrocławskim Muzeum Architektury, druga na Wydziale Prawa Uniwersytetu Wrocławskiego. Klimatyczne przestrzenie przystosowane są do organizacji dużych przyjęć okolicznościowych czy Wesel. Dla nas liczy się komfort i wygoda Klienta.
Chcesz by Twoja uroczystość przebiegła bezproblemowo? Postaw na profesjonalistów. Od 26 lat tworzymy dla naszych klientów niepowtarzalne menu i zapewniamy fachową obsługę podczas przyjęć i imprez okolicznościowych.

Zarówno dania jak i oprawa przygotowywanego przez nas eventu są zgodne z tym, czego oczekuje od nas Klient.
Naszą dewizą jest uczciwość i rzetelność.

Przykładowe menu – komunia 2019
Obiad
Zupa (do wyboru) – rosół z makaronem, krem brokułowy z płatkami migdałowymi, zupa cebulowa z grzankami, zupa szpinakowa, barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, żurek z jajkiem, krupnik staropolski z grzybami, krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym, zupa kalafiorowa, zupa grochowa, zupa fasolowa, zupa ogórkowa, krem z pomidorów ze śmietanką, chłodnik litewski.
II danie
Ziemniaki gotowane, młode podane w całości z koperkiem, kluski śląskie, ziemniaki pieczone, ryż z warzywami, ryż czysty, kasza gryczana (dwa dodatki do wyboru)
Mięso (2 kawałki na osobę, 3 rodzaje do wyboru) – pieczeń ze schabu marynowanego w ziołach, pieczeń z karczku po staropolsku, pieczeń ze schabu z pieczarkami i pomarańczami, rolada wieprzowa tradycyjna ( z ogórkiem, boczkiem, cebulką), rolada wieprzowa chłopska (nadziewana kapustą i grzybami), rolada drobiowa z papryką, kotlet schabowy panierowany, pierś drobiowa zawijana z żółtym serem i pieczarkami, pierś drobiowa nadziewana szpinakiem lub serem feta, udziec drobiowy w warzywach, polędwiczki drobiowe grillowane, stek wieprzowy z cebulą i papryką, filet z indyka grillowany, karczek smażony, gulasz wołowy, filet drobiowy grillowany, z warzywami blanszowanymi, dorsz podany z pesto, sola w sosie porowym, filet z mintaja, dorsz smażony, sola w sosie bakaliowym, pierogi domowe, gołąbki.
Sosy: pieczeniowy, z grzybów leśnych, z zielonym pieprzem, koperkowy, śmietanowy, cytrynowy (jeden do wyboru)
Surówki – 3 rodzaje (sałata lodowa z pomidorami, kapusta pekińska z surowymi warzywami, kapusta pekińska z czerwoną fasolą i sosem jogurtowo – czosnkowym, fasolka szparagowa z pomidorami i sosem czosnkowym, marchewka z brzoskwinią i jabłkiem, kapusta modra, kapusta kiszona lub biała, mizeria, surówka szwedzka (z kiszonych ogórków z cebulką), sałata zielona z sosem śmietanowo – jajecznym, mieszanka sałat zielonych z pomidorkami koktajlowymi, buraczki.
Warzywa na ciepło – jedno do wyboru: warzywa blanszowane, marchewka z groszkiem, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak.
Bufet zimnych przekąsek (do wyboru 6 przekąsek)
Sałatka jarzynowa , sałatka hawajska , sałatka grecka, sałatka z szynką, sałatka żydowska, sałatka z kalafiora z serem donablu, sałatka z tuńczykiem i kukurydzą, sałatka makaronowa z pesto i suszonymi pomidorami, sałatka koktajlowa z wędzonym łososiem, sałatka koktajlowa z awokado, suszonymi pomidorami i szynką dojrzewającą, sałatka koktajlowa z truskawkami, serem feta i ziarnami, sałatka z surowych liści szpinaku z granatem, półmiski mięs pieczonych i wędlin szlachetnych, sos chrzanowy do mięs, schab w galarecie z warzywami, jajko w sosie tatarskim, mintaj w sosie greckim, śledzik w sosie jogurtowym z jabłkiem i koperkiem, łosoś podany na liściach szpinaku w cieście francuskim, ciasto francuskie nadziane pieczarkami i serem, pomidory z mozzarellą i bazylią, galaretka drobiowa z groszkiem, paleta serów, melon zawijany w szynce dojrzewającej.
Cena od osoby 135,00 zł (cena obejmuje: 1. przygotowanie stołu w sobotę – obrus, kwiaty, zastawa, 2. dowóz obiadu na wyznaczoną godzinę, 3. obsługę obiadu – do 3 godzin pracy dwóch kelnerów, w przypadku przedłużenie 40 zł./godzina pracy jednego kelnera). Zwrot naczyń we własnym zakresie.
Cena dla liczby osób min. 18. Cena obiadu bez bufetu zimnych przekąsek 110 zł/os
Dodatkowo wypożyczenie sprzętu:
Krzesło – 6 zł./szt.
Ozdobny pokrowiec na krzesło – 8 zł./szt.
Stół (74 cm na 180 cm) – 30 zł./szt.
Dowóz sprzętu i odbiór sprzętu i naczyń – 250,00 zł.